reis door noorwegen en zweden

Reisverslagen, leuke routes of camperplaatsen, tips etc.
Plaats reactie
frodos
Berichten: 119
Lid geworden op: di 31 jul 2012, 16:32

reis door noorwegen en zweden

Bericht door frodos »

Wij hebben de afgelopen maand met onze exclusive door Noorwegen en Zweden gereden. Het leuke van deze landen is dat je "wild"mag camperen. Wij hebben op de prachtigste plekjes gestaan. Gewoon onderweg gestopt in een bos of in gebergte waar nog sneeuw ligt. Noorwegen is een echte aanrader vinden wij.
Water kun je onderweg krijgen op parkeerplaatsen, maar er zijn ook veel service plaatsen voor het legen van je toilet e.d
Wij hadden achterop de fietsdrager een bak geplaatst. Daarin hebben we jerry cans geplaatst met water en een voor de inhoud van de cassette van de w.c. Op die manier konden we langer ergens blijven waar geen water of toilet was.
Onze route is gestart in Kristiansand en vervolgens naar een leuke camping in Kielfjorden gegaan op een uur rijden.
Vandaar door het Sette dal naar de Lysefjord. Onderweg de wanderling naar Kjerag gemaakt. Deze is zwaar maar wel heel mooi. Toen wij er waren lag er nog veel sneeuw.
Via de kust bij Tau zijn we weer het binnenland ingegaan via de 13 naar Rjukan, waar we de Gaustatoppen op zijn geweest. Dit is de hoogste berg van Zuid Noorwegen. Hij is te belopen voor amateurs zoals wij.
Vandaar zijn we Zweden ingereden naar Stockholm voor familie bezoek. Langs de Zweedse kust terug naar Denemarken en zo weer terug naar Nederland.
Brugseb
Berichten: 144
Lid geworden op: vr 19 feb 2016, 14:08
Locatie: Brugge (B)
Contacteer:

Re: reis door noorwegen en zweden

Bericht door Brugseb »

hoi Frodos
wij plannen een trip via Lolland - Mon - Kopenhagen en dan de brug naar Zweden toe. Oostkust staat ook op agenda, kampeertips of staanplaatsen altijd welkom!
greetz
Bart
frodos
Berichten: 119
Lid geworden op: di 31 jul 2012, 16:32

Re: reis door noorwegen en zweden

Bericht door frodos »

Hallo Bart

Wij hebben aan de oostkust geen leuke camperplaatsen gevonden. Ik weet niet of jullie ook buiten campings gaan staan, maar het is leuk om ergens te gaan staan waar het mooi is.
Fijne vakantie en groeten Ronald
Plaats reactie