Pagina 1 van 3

waterkraan

Geplaatst: do 02 aug 2012, 22:42
door frodos
Wanneer ik een van de kranen aanzet in onze camper gaan ze allebei tegelijk aan. Dat is best vervelend, omdat je dan altijd de wasbak naar beneden moet doen, als je water in de keuken gebruikt.Heeft iemand een idee waar dat aan kan liggen? Bedankt alvast voor je reactie

Re: waterkraan

Geplaatst: vr 03 aug 2012, 10:00
door J.F.A.
Waarschijnlijk sluit een kraan niet meer goed af. Probeer ze dicht te draaien. Denk dat het kraantje in de achterste wasbak stuk is en niet meer dicht gedraaid kan worden. Het is nl zo dat wanneer je in het keukentje water neeemt en pompje in werking gaat en overal het water heen pompt daar waar een kraan open staat.

Succes. Hoor het wel.

Fred

Re: waterkraan

Geplaatst: za 04 aug 2012, 19:40
door keesveuger
Kraan kan je zelf vervangen, maar dat is wel een beetje lastig.
Je kan de "wasbak" boven het toilet helemaal naar beneden klappen, Daarvoor moet je de vergrendeling (onder het zeepbakje..) met een schroevendraaier o.i.d vrijmaken. Als je even op de knieen gaat zitten kan je zien hoe het zit.
Vervolgens de slang van de kraan af en de borgmoer aan de onderkant los proberen te draaien. Vergeet niet om het schakeldraadje los te maken Het is wel erg krap maar met geduld lukt het wel. Kraantje is bij iedere ruimgesorteerde caravanwinkel te koop. Kost nog geen 15 euro.

Veel succes,
Kees

Re: waterkraan

Geplaatst: zo 12 aug 2012, 20:51
door liesbethr
Had het verhaal van de kraan gelezen en nu heb ook een probleem met de kraan bij het keukentje. Vandaag deed hij het opeens niet meer. De kraan bij het wasbakje wel. Dacht aan jullie verhaal en zette de kraan van de wastafel open en probeerde tegelijkertijd de kraan van het keukentje, zodra ik de wastafelkraan uit zet doet die van het keukentje het niet. Iemand een idee?

Re: waterkraan

Geplaatst: ma 13 aug 2012, 12:50
door J.F.A.
Hoi Liesbeth

In elke kraan zit een schekelaartje wat het waterpompje in werken stelt bij het opendraaien van de kraan. Als jij de kraan in het wasbakje opendraaid wordt het pompje geactieveerd en stroomt er water uit de kraan. Als jij nu gaat vertellen dat de kraan in de keuken ook water gaat geven zou inhoeden dat deze niet dicht is, anders kan er geen water gaan stromen als het pompje in werking wordt gesteld door de kraan van het wasbakje. ff controleren wat er aan de hand is.
Hoor het wel weer.
Fred

Re: waterkraan

Geplaatst: di 14 aug 2012, 16:58
door liesbethr
De kraan in de keuken gaat niet ook water geven, maar doet het alleen wanneer de wastafelkraan aan is.

Re: waterkraan

Geplaatst: di 14 aug 2012, 18:57
door J.F.A.
Hoi Liesbeth

Denk dat het schakelaartje wat het pompje bediend in jouw keukenkraan stuk is.

Fred

Re: waterkraan

Geplaatst: za 25 aug 2012, 09:27
door liesbethr
Kan je het schakelaartje in de keukenkraan vervangen, of moet er een hele nieuwe kraan op?

Groeten Liesbeth.

Re: waterkraan

Geplaatst: za 25 aug 2012, 14:28
door J.F.A.
Schakelaartje is niet te vervangen. Dus nieuwe kraan monteren. is goed zelf te doen.

Fred

Re: waterkraan

Geplaatst: zo 02 sep 2012, 00:43
door liesbethr
Het is gelukt, de nieuwe kraan zit er op!
Het kostte wel wat moeite. De slang van het kooktoestel losgekoppeld. Daarna de plank onder het aanrechtje los. Dacht dat die makkelijk te verwijderen was, niet dus, dus maar een beetje scheef en daarna het elektra van de kraan losgekoppel. Voor de zekerheid ook de zekering van de waterpomp eruit gehaald. Toen geprobeerd de kraan eraf te krijgen. Kon er moeilijk bij en kreeg hem met geen mogelijkheid losgedraaid. Uiteindelijk heb ik het gedeelte van de kooktoestel en de wasbak uitgebouwd. Toen omgekeerd en kon ik de kraan los maken. De nieuwe kraan erop en alles in omgekeerde volgorde weer gemonteerd. De proef op de som, kraan open en ja hoor hij deed het. Was een hele klus, maar ik heb het weer gefikst.....