Milieu vignet Frankrijk.

Algemene vragen en opmerkingen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
J.F.A.
Berichten: 261
Lid geworden op: wo 17 aug 2011, 20:57

Milieu vignet Frankrijk.

Bericht door J.F.A. » ma 09 jan 2017, 10:35

Volgens ACSI.NL per 1-4-2017 in een aantal Franse Steden verplicht.

Onderstaande is afkomstig van de site van de ANWB.

Per 1 juli 2016 is er wetgeving in Frankrijk op grond waarvan steden milieuzones kunnen inrichten (Crit'air). Daartoe is een systeem vastgesteld met verschillende kleuren vignetten. Er zijn 6 kleuren vignetten. De kleur van het vignet is afhankelijk van het type voertuig en de mate van emissie, de EURO-norm en leeftijd van de auto. Het is niet verplicht een vignet te kopen. Aan de aanschaf zijn kosten verbonden.
Of de wetgeving (inclusief de vignetten) ook voor buitenlanders geldt, is op dit moment niet duidelijk.

Op grond van deze regeling kunnen steden onder andere milieuzones inrichten,‘zones de circulation restreinte’ (ZCR). De milieuzone is verboden of beperkt toegankelijk voor vervuilende voertuigen. Of je wel of geen toegang tot een milieuzone krijgt, hangt af van de kleur van een vignet.

Het is aan de steden zelf om te bepalen of ze van de regeling gebruik van willen maken, en zo ja, per wanneer. Het is aan te raden dat per stad na te gaan. Voor Parijs (binnen de Boulevard Périphérique) geldt bijvoorbeeld per 1 juli 2016 een milieuzone (voor auto's van vóór 1 januari 1997); een vignetverplichting is er daar echter pas vanaf 1 januari 2017.

Het doel is vervuilende voertuigen te weren uit de stad. Afhankelijk van de kleur van het vignet kunnen gemeenten automobilisten toestemming geven in verkeersluwe gebieden te rijden, betere/voordelige parkeermogelijkheden, en/of andere privileges te geven.

Op www.certificat-air.gouv.fr is meer informatie te vinden over de Franse milieumaatregelen, de boetes bij overtreding en de vignetten.

Fred
MET EEN BEETJE TOLERANTIE IS HET ALTIJD VAKANTIE

frs
Berichten: 66
Lid geworden op: zo 14 aug 2011, 11:50

Re: Milieu vignet Frankrijk.

Bericht door frs » di 10 jan 2017, 12:36

in ieder geval een landelijk systeem en niet zo'n belachelijk gedoe als in Utrecht en Rotterdam, wat sowieso al discriminerend is. Met een buitenlands kenteken , hoe oud hoe smerige de uitstoot ook is, kun je gewoon de stad in. Controle op kenteken, belachelijk.

frodos
Berichten: 96
Lid geworden op: di 31 jul 2012, 16:32

Re: Milieu vignet Frankrijk.

Bericht door frodos » wo 11 jan 2017, 19:19

bedankt voor de tip Fred

Plaats reactie