Water in de achterkant

Algemene vragen en opmerkingen.
Plaats reactie
Mumpitz

Water in de achterkant

Bericht door Mumpitz » zo 09 sep 2012, 15:44

Onze California Exclusive uit 1996 lekt water aan de achterzijde (buitenkant). We hebben al eerder een kleine lekkage gezien, bij de onderste bevestiging van de fietsendrager, maar dit geweten aan water in de fietsdrager, na een regenbui. Maar er bleef ook water komen uit een horizontale scheur in de kunststof schaal, midden op de achterkant. We besloten een gaatje aan de onderzijde van de achterkant (bij geopende achterklep) te maken. En daar kwamen dus TIENTALLEN LITERS water uit. Wij hadden de camper met de achterzijde in de zon gedraaid en konden uit de temparatuur van de buitenschaal inschatten dat het water zelfs boven de scheur stond. Aan de binnenzijde is de bus kurkdroog.
Nu al het water eruit is, loopt de fietsdrager ook niet meer tegen de achterkant, als je hem uitklapt, hij stond dus bol van het water.
Heeft iemand dit al eens meegemaakt? En heeft iemand een idee hoe het water tussen die twee schalen kan komen? Staan de schalen van de achterkant in verbinding met de schalen van de bovenkant?

nev-yn

Re: Water in de achterkant

Bericht door nev-yn » ma 28 jan 2013, 17:27

Ik kom net binnen op dit forum.
Ik heb ook water in de achterkant gehad, mn onder in de klep. Daar zitten gaatjes in Links en rechts. Die raken verstopt. Daardoor komt er ook lekwater in de electrische aansluiting m.a.g. vieze rommel daarin. Als het hier om gaat dan snap ik het.
Ik heb de gaatjes opgeboord tot grotere diameter en er extra gaatjes bij in geboord naar het midden toe.
Zo kan de camper in iedere stand lozen... hij staat niet altijd waterpas, dat is ook de reden dat het water er in blijft zitten.
Test: beweeg de klep maar eens snel op en neer.

Succes, gr, Nico

Gebruikersavatar
Wellingrwf
Berichten: 79
Lid geworden op: zo 30 okt 2011, 22:25

Re: Water in de achterkant

Bericht door Wellingrwf » vr 12 dec 2014, 13:49

In September 2014 had ik nog geen water in mijn achterwand. Nu in December wel. Als ik de bout van de fietsdrager er uit draai dan komt er water uit. Drukken op de achterwand van buiten geeft ook een klokend geluid. De afdicht fulling tussen de boven en onder schaal is aan een kant nat. Ik vermoed dat het water door de dak doorvoeren van de achteruitrij licht of de zonnen paneel komt en dan naar beneden druppelt. Dit zal door krimp bij koude temperaturen wel erger zijn, vandaar niets gezien in de zomer. Waarschijnlijk zijn de boven en onder schalen niet water dicht op elkaar gezet. Volgende week worden er afvoer gaten aan de onderkant geboord en de dak doorvoeren opnieuw afgekit. Ik zal laten weten hoe het afloopt. :?:
Ruud
Ruud & Jamaliah Welling, Assen

Gebruikersavatar
Wellingrwf
Berichten: 79
Lid geworden op: zo 30 okt 2011, 22:25

Re: Water in de achterkant

Bericht door Wellingrwf » zo 21 dec 2014, 14:51

Zo'n 20 l water is uit de achterkant van de camper gelopen. Camperprofi, mijn standard adres in Veendam voor mijn camper reparatie, heeft 2 drainage gaten in de hoeken van de achterwand geboord. Bij controle bleek dat de dak doorvoeren voor zonnepaneel en achtruit rij licht, niet lekten. Wel was het achterraam lost komen te zitten. daar zal hat water wel door naar binnen zijn gelopen. Het raam is opnieuw fast gezet en afgekit. ook zijn alle naden van het dak deel en ook rondom de watervul dop afgekit. Nu maar hopen dat het niet weer vol loopt. Dat zal gezien de drainage gaten wel niet meer opvallen.
Groetjes, Ruud
Laatst gewijzigd door Wellingrwf op zo 10 mei 2015, 12:53, 1 keer totaal gewijzigd.
Ruud & Jamaliah Welling, Assen

frodos
Berichten: 93
Lid geworden op: di 31 jul 2012, 16:32

Re: Water in de achterkant

Bericht door frodos » wo 24 dec 2014, 13:43

Bij ons is het ook gebeurd. Bij grote regenbuien blijft het water vaak in de ruimte op dak staan (waar het dakraam inzit).
Wij hebben de kit rond het dakraam en zonnepaneel laten versterken en zetten de camper nu altijd met voorkant iets omhoog, zodat het water niet in die kuip blijft staan.
Kan iemand een foto maken waar die gaatjes moeten zitten in de klep. Daar had ik nog nooit van gehoord.
Bedankt alvast

Groeten Ronald

Plaats reactie