Standverwarming en motorverwarming

Alle technische vragen, ook van het interieur.
Plaats reactie
frank & dominique

Standverwarming en motorverwarming

Bericht door frank & dominique » vr 29 mar 2013, 08:10

Duitse intstructieboekjes......onze Exclusive is oorspronkelijk een Duits exemplaar, dus heb ik geen Nederlandstalige gebruikshandleiding.
Bovenaan het bedieningspaneel werkt alles, koelkast, standverwarming(maakt wel wat lawaai, maar dat zal wel normaal zijn).
Maar nu komt het, wanneer de standverwarming werkt zie ik dat het uitlaat hiervan, voor het linker achterwiel dampt, en de verwarming binnenin werkt goed, maar, vooraan in de linker voorwielkast, zit ook nog een uitlaat.
Wanneer ik 's morgens de auto start en even daarna terug stop en contact afleg hoor ik een gezoem en komt er ook uit die uitlaat damp.
Ik vermoed dat dit een motorverwarming is, die je kan instellen om op voorhand de motor op bedrijfstemperatuur te brengen, enkel en alleen weet ik niet hoe dit moet bediend worden, gaat dit ook via her regelpaneel bovenaan de spiegel?
Veel vragen, ik denk ook dat ik een kussen mis, dat vakje waar de batterij en de gasfles onderzit, ligt een plankje op, moet daar geen kussen opliggen, dat deel uitmaakt van het bed wanneer de bank in slaapstand staat?

Groetjes,

Frank & Dominique

Leo45

Re: Standverwarming en motorverwarming

Bericht door Leo45 » vr 29 mar 2013, 11:21

De kachel voorin is alleen een extra motorverwarming die zorgt ervoor dat je motor bij koud weer snel op temperatuur komt. De TDI motoren zijn zo efficient dat het anders erg lang zou duren. je kan deze ombouwen naar een echte standkachel die ook het interieur verwarmd maar dat is nogal wat werk.

Hier kan je er veel over vinden:
http://www.t4-wiki.de/wiki/Wasserstandheizung

Leo

frank & dominique

Re: Standverwarming en motorverwarming

Bericht door frank & dominique » vr 29 mar 2013, 12:36

Bedankt Leo, weeral een mysterie opgelost, nu nog de gasvoorziening terug naar origineel brengen, dan heb ik terug volledig ruimte in de kleerkast.
En als ik dan in de loop van volgende week het origineel Nedrlands kentekenbewijs/inschrijvingsbewijs heb(vergeten mee te geven, stond deze morgen bij het douanekantoor, en bleek dat dit document noodzakelijk was voor de invoer in Belgie)kan hij naar de technische controle, en is alles rond.
Rijdt fantastisch, enkel een héél klein roestvlekje ontdekt onder de geleidingsrail van de schuifdeur, dit wordt deze zomer hersteld in de garage waar ik in onderhoud zal gaan met de Exclusive, dit is een VW specialist en tevens een koetswerkbedrijf.
Ik hoop met een stipt onderhoud en niets te laten onderkomen, nog veel jaren plezier te hebben aan de Exclusive, en zo de toch hoge aanschafprijs te verantwoorden.

frans1950

Re: Standverwarming en motorverwarming

Bericht door frans1950 » vr 29 mar 2013, 17:19

Hallo Frank,
Nogmaals proficiat met je aankoop!
Er hoort inderdaad een kussen op de houten plank onder de aanrecht te liggen maakt nl deel uit van het benedenbed.
Voor watbetreft de spiegel: zoek eens op het T4 forum vlgs mij ben ik dat probleem daar al eens tegengekomen.
Bij mij zit de boiler achter/ boven de wc dit is wel een elektrische. Als jij er een op gas hebt gehad in de kleerkast moet er ook ergens een afvoer zijn.
Groeten en misschien totziens op het exclusiefweekend,

frank & dominique

Re: Standverwarming en motorverwarming

Bericht door frank & dominique » vr 29 mar 2013, 20:44

Bedankt voor de reactie, kussen is er niet bij en volgens de verkoper zat het er ook niet bij, ik zou op één of andere manier aan het adres moeten zien te komen van de vorige eigenaars, kon ik ééns een brief sturen met mijn vragen, wie weet hebben ze dat kussen nog.
Volgende week ga ik terug de gasinstallatie verbouwen naar origineel, samen met een (zéér) handige vriend die in de medische gassector werkt( L' Air liquide)dus die weet perfect wat hij doet.
Van de veranderde leiding laat ik één liggen, via een T stuk, want die loopt tot in de koffer(klep waar ook de cassette van het toilet zit) en daar zit een snelkoppeling op, waar je dan desgevallend een buiten BBQ kan op aansluiten.
Op deze manier heb ik terug mijn kleerkastruimte ,ga ze indelen in legplanken, (fleece'en en KW's rol of vouw je gewoon op).
Heb vandaag al een volle nieuwe gastank gekocht, Campinggas 907.
Toch zat er vandaag één ding tegen en dat was administratief, toen ik de Exclusive aanbood bij de douane(accijnzen) voor de invoertaks, bleek dat het registratieformulier van de Nederlandse nummerplaat ontbrak, de verkoper waar ik de Exclusive kocht gaat dit per post opsturen volgende week, dus alles gaat nu een week of meer achteruit.
Dus indien dit formulier eind volgende week in mijn bezit is, kan ik de Exclusive laten keuren, plus hetEuropees gelijkvormigheidsattest(blijkt in Nederland niet te bestaan????) aanvragen bij de Belgische invoerder.
Dus hoop ik alles geregeld te krijgen tegen het Exclusive treffen.

Gebruikersavatar
liesbethr
Berichten: 151
Lid geworden op: za 25 jun 2011, 12:29
Locatie: Provincie Utrecht

Re: Standverwarming en motorverwarming

Bericht door liesbethr » ma 01 apr 2013, 00:48

Hoi Frank en Dominique,

Ik hoop dat jullie alles voor elkaar hebben voor 12 april. Zou leuk zijn om jullie ook te kunnen ontmoeten in het weekend van 12 t/m 14 april a.s.

Groeten Liesbeth.

Plaats reactie