Pagina 1 van 1

Milieuzones met oude camper

Geplaatst: za 21 apr 2018, 21:13
door Eefje-on-tour
Binnenkort wil ik met mijn oude Exclusive uit 1993 naar Frankrijk.
Ik probeer wijzer te worden op internet van alle geschreven regels over milieuzones en milieustickers, maar kom er niet helemaal uit. Volgens mij is mijn wagen zo oud dat die voor geen enkele sticker in aanmerking komt en buiten de bepaalde milieuzones moet blijven om boetes te voorkomen. Klopt dit?

Wat valt onder 'groene-zones' in Frankrijk? Zijn dit alleen de grote genoemde steden of zijn het hele gebieden (provincies) waar mijn wagen niet mag komen?
Is er een kaart beschikbaar met milieuzones?

Ik hoop dat iemand mij hiermee verder kan helpen.
Alvast dank.

Eefje

Re: Milieuzones met oude camper

Geplaatst: zo 22 apr 2018, 09:27
door J.F.A.
Hoi Eefje. Lees dit maar eens door

De meest vervuilende voertuigen, waaronder personenauto's geregistreerd vóór 1 januari 1997 en motoren van vóór 1 juni 2000, krijgen geen sticker. Zie voor de volledige indeling certificat-air.gouv.fr/docs/tableaux_classement.pdf.

https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/ ... ilieuzones

Fred

Re: Milieuzones met oude camper

Geplaatst: zo 22 apr 2018, 14:00
door Eefje-on-tour
Dank voor je reactie Fred.
Zover was ik ook al gekomen in het lezen van de informatie hierover. Hieruit maak ik op dat mijn bus niet in aanmerking komt voor een milieusticker. Dat schrijf jij ook in je reactie
Betekent dit dat ik deze 'rode' gebieden helemaal niet in mag?
Zal dit alleen gelden voor de grote steden of ook voor grotere gebieden? -als dat zo is kan ik de bus beter thuis laten ;-)
Is er iemand hier op het forum met een exclusive van vóór '96 die tegen dezelfde dingen aanloopt en mij hierin kan helpen?

Groeten,
Eefje

Re: Milieuzones met oude camper

Geplaatst: zo 22 apr 2018, 18:30
door J.F.A.
Er zijn verschillende steden in Frankrijk waar je zonder sticker inderdaad niet in mag. Volgens mij niet alle steden. Doch laat je niet weerhouden om fijn met je bus met vakantie te gaan. Zoek naar P+R parkings buiten de steden en gebruik het openbaar vervoer. Of indien je de fiets gebruikt nuiten de zone parkeren en met de fiets verder.

fred

Re: Milieuzones met oude camper

Geplaatst: zo 22 apr 2018, 21:52
door Eefje-on-tour
Dank voor je reactie Fred.

Op de app ‘Green-zones’ heb ik nu wel een kaart kunnen vinden die geopend kan worden. Op groter scherm (iPad of computer) heb je dan duidelijk overzicht over de gebieden waar je met een ‘oude vervuiler’ buiten moet blijven.
Als iemand verder nog tips heeft over dit onderwerp... heel welkom.

Groeten,
Eefje

Re: Milieuzones met oude camper

Geplaatst: vr 27 apr 2018, 19:41
door Brugseb
Dag Eefje
wat je al vond, klopt: diesels voor 1997 hebben geen recht op een sticker. De Green Zone-app heb je al, die hoort bij de website https://www.crit-air.fr/nl
Op www.green-zones.eu vind je een overzicht over de landen heen, en voor ons kleine Belgenland kan je terecht op www.lez-belgium.be...

Ik hoop maar dat ze in Europa de moed en kennis zullen hebben om snel een ééngemaakt systeem op poten te zetten. Onze bus is van begin '92 dus op reis gaan impliceert straks een hele boekhouding en administratie :roll: :roll: :roll:
groeten
Bart

Re: Milieuzones met oude camper

Geplaatst: vr 27 apr 2018, 21:06
door Eefje-on-tour
Hallo Bart,

Dank voor je reactie. Ja, met een oude wagen op vakantie wordt een hele uitzoekerij waar je nog wel mag rijden. De grote ‘gemarkeerde’ steden moeten vermeden worden, dat is duidelijk. Bij de grotere gebieden (ZPA-zones) die gemarkeerd staan, waar het ivm de luchtkwaliteit nogal eens kan wisselen, is het opletten geblazen of je de zone in mag rijden. Dat betekent: de laatste update van Green-zones goed in de gaten houden. Het opzoeken van rust, ruimte en natuur zal het ook een stuk makkelijker maken ;-)
We laten ons met onze mooie oude wagens niet zomaar van de weg jagen! Ik tenminste niet :-D

Groetjes Eefje

Re: Milieuzones met oude camper

Geplaatst: vr 11 mei 2018, 13:38
door liesbethr
Ik heb ook al deze info gelezen, maar maak er ook uit op dat wij met onze Exclusive met benzine motor van 1995 ook de Franse milieuzone's niet in mogen. Klopt dit?

Groetjes Liesbeth.

Re: Milieuzones met oude camper

Geplaatst: vr 11 mei 2018, 21:36
door frs
sticker aanvragen en dan zie je wel waar je komen mag en waar niet. Diesel 2003 = nr 2
kost nog geen 5 euro

http://www.hurktoilet.nl/weblog/wreageer.php?id=10653

Nederlandse vertaling aanvraag