Pagina 1 van 1

Dvb-t televisie en antenne

Geplaatst: vr 22 mar 2013, 22:29
door roblescar
Twee jaar geleden hebben wij in Australie een camper gehuurd met een dvb-t televisie aan boord en dat beviel uitstekend.

Nu hebben we voor onze camper ook dergelijk apparaat met een omni buiten antenne gekocht en zoeken nu tips voor de installatie van de antenne en van het televisietoestel.
Zelf dachten we het toestel ( afneembaar) aan de toiletdeur te bevestigen want dan kan je kijken vanuit de voorstoelen.
De antenne kan in principe op het dak, maar dan zit je met bevestigingspunten en doorvoer.
Alternatief hebben we een mastje achterop de camper dat eerst diende voor de schotel. De doorvoer van de antennekabel kan dan via een 220V stopcontact met TV doorvoer die we bij de Vrijbuiter in Roden zagen.
Graag jullie ervaringen met de TV installatie

Re: Dvb-t televisie en antenne

Geplaatst: za 23 mar 2013, 08:45
door J.F.A.
Als reactie het volgende.

Je vraag is hoe deze antenne te plaatsen. Ga er dan ook van uit dat je het hebt over een dak/constructie van een Exclusive , want dit blijkt niet uit de vraag. Maar waarom niet gewoon met een losse antenne werken ?? is wel niet zo makkelijk en scheelt een hoop boorwerk.

Fred

Re: Dvb-t televisie en antenne

Geplaatst: za 23 mar 2013, 13:54
door Leo45
Ik heb een paar jaar terug dit in UK gekocht maar als je goed zoekt zal het ook wel op het continent te verkrijgen zijn.
met een zuignap...

http://www.maplin.co.uk/12-24v-outdoor- ... ial-476170
Afbeelding

Kijk uit met vaste montage in sommige landen moet de antenne plat liggen (horizontaal gepolariseerd) voor de beste ontvangst in andere weer rechtop (vertikaal gepolariseerd) deze kan beide.

Leo